Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Amsterdamse Burgemeester Gebied Zes Maanden Ontoegankelijk Voor Demonstraties

Arenagebied aangewezen als veiligheidsrisicogebied na ongeregeldheden op de Dam

Amsterdamse burgemeester: gebied zes maanden ontoegankelijk voor demonstraties

Veel arrestaties na vuurwerkincidenten en rellen in centrum

Het gebied rond de Amsterdam ArenA is voor de komende zes maanden aangewezen als veiligheidsrisicogebied. De maatregel is genomen na de ongeregeldheden op de Dam en de vuurwerkincidenten in de buurt van het stadion. Burgemeester Femke Halsema heeft besloten om het gebied ontoegankelijk te maken voor demonstraties.

Tijdens de jaarwisseling vonden er verschillende rellen plaats in het centrum van Amsterdam. Groepen jongeren staken onder meer vuurwerk af en gooiden met stenen naar de politie. Ook rondom de ArenA was het onrustig. Daar werden verschillende auto's in brand gestoken.

De politie heeft in totaal 144 mensen aangehouden in verband met de ongeregeldheden. De meeste arrestanten zijn minderjarig. De politie onderzoekt nog wat de aanleiding was voor de rellen.

Burgemeester: 'Geen ruimte voor overlastgevend gedrag'

Burgemeester Halsema heeft laten weten dat ze geen ruimte tolereert voor overlastgevend gedrag. "De gebeurtenissen van afgelopen weekend zijn onacceptabel," aldus Halsema. "We zullen er alles aan doen om herhaling te voorkomen."

De aanwijzing van het Arenagebied als veiligheidsrisicogebied betekent dat er geen demonstraties mogen worden gehouden in het gebied. Ook mag er geen vuurwerk worden afgestoken. De maatregel geldt voor een periode van zes maanden.

De politie zal extra toezicht houden in het gebied. Ook worden er camera's geplaatst om de veiligheid te verhogen.


Comments